Home / Ontwikkelingen / Weet waar je goed in bent en verbeter dat!

Weet waar je goed in bent en verbeter dat!

In gesprek

Een paar dagen geleden raakte ik in gesprek met een groepje accountmanagers. We hadden een leuk gesprek. Ineens kwam het hoge woord eruit: “Wat voegt een sales coach nou toe aan mijn werk?” Meteen erachteraan: “Ik wil je niet beledigen hoor!” Haha, fantastisch toch?

Waarde van een sales coach

Voor mij duidelijk dat een sales coach juist voor deze persoon waardevol is. Mijn reactie bestond uit een glimlach en een slok van mijn drankje. Waarop de betreffende accountmanager antwoord gaf op zijn eigen vraag: “Het is natuurlijk wel goed om wat basis salesvaardigheden te leren hoor. Maar ik werk al jaren in de sales, dat beheers ik inmiddels wel.”

Goede punten

Waarop ik besloot hem te beschermen: “Dat is vast ook zo. Wat zijn jouw sterke punten in een salesgesprek?” Verrast antwoordde hij: “Ik ben goed in de klantvraag achterhalen en ik heb kennis van zaken.” Mijn vervolgvraag: “En formuleer jij de klantvraag voor de klant of doet de klant dat zelf tijdens jullie gesprek?” Een trots antwoord: “Dat weet ik feilloos voor de klant te formuleren. Door goede vragen en goed samen te vatten!”

Geven van inzicht

Ons gesprek duurde nog wat voort. Totdat een andere accountmanager uit de groep vol verbazing riep: “Ohhh, nu snap ik wat een sales coach doet. Jij bent goed!” Leuk compliment natuurlijk, maar ik vroeg wel: “Wat doe ik dan?” En inderdaad, zijn antwoord maakte mij gelukkig: “Jij laat inzien dat dat wat ik goed doe, nog beter kan.”

Mijn aanpak

Persoonlijke coaching
Training in de praktijk
In company Workshop

3 sales coachingssessies, wanneer start u?

Top