Home / Vergoedingsmogelijkheden

Vergoedingsmogelijkheden

De onderstaande opties zijn ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Belastingaftrek voor particulieren

Kosten voor coaching zijn boven een bedrag van € 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als je het inzet om beter of effectiever te presteren op jouw werk of als je het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel binnen jouw huidige werkgever als daarbuiten. De exacte voorwaarden van deze regeling staan op www.belastingdienst.nl

Belastingaftrek voor ZZP’ers

Kosten voor coaching voor ZZP’ers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Meer informatie hierover op www.belastingdienst.nl en via een accountant.

Volledige belastingaftrek voor bedrijven

Kosten voor coaching van een medewerker zijn volledig belasting aftrekbaar als het bedrijf het coaching traject betaalt. Naast teruggave van de btw kan het bedrijf de kosten van het coaching traject volledig als bedrijfskosten opvoeren, zonder drempel of andere beperkingen. De bedrijfsvorm (vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in medewerkers middels een coaching traject is fiscaal dus erg aantrekkelijk. Ook bij een outplacementtraject, dus als je afscheid neemt van een medewerker, kan het interessant zijn de kosten als bedrijf dragen, in plaats van het meegeven van een bedrag aan de medewerker waarmee hij of zij zelf coaching inkoopt.

Subsidies van het UWV

Kijk voor een actueel overzicht van de UWV subsidies op de UWV-website.

Top