Home / Ontwikkelingen / Sales: communiceer met al uw zintuigen

Sales: communiceer met al uw zintuigen

Sales voor 80% communicatie

Sales en communicatie zijn met elkaar verbonden. Ik wil zelfs zo ver gaan om te zeggen dat sales voor 80% communicatie is. En toch zijn fijne kletsers meestal niet de beste verkopers. Veel gehoord door verkopers: “We moeten beter en meer luisteren”. Immers we hebben twee oren en maar één mond. Mee eens, maar vergeten we vooral de ogen niet! Lichaamstaal vertelt ons misschien wel meer dan het gesproken woord.

Communiceer met uw ogen, oren èn mond. Controleer of uw gevoel klopt met de feiten.

Communicatie zonder woorden

Communicatie wordt voor 55% bepaald door lichaamstaal, voor 38% door stem en voor slechts 7% door woorden. Er zijn vele discussies over deze percentages, maar feit is dat een aanzienlijk deel van onze communicatie niet uit woorden bestaat.

Ogen, oren èn mond

Hoe jammer is het dat verkopers en ondernemers deze kennis afdoen met een wegwuif gebaar. Een simpele oefening toont aan dat het een veel voorkomende misvatting is om niet alle communicatie kanalen te benutten.

Kracht van communicatie

Ik combineer de kracht van communicatie met al uw zintuigen en salestechnieken in mijn werk als sales coach. Verkopers halen meer rendement uit gesprekken en hebben meer grip op het resultaat. Communiceert u ook met al uw zintuigen?

Aan de slag met het inzet van uw zintuigen tijdens een salesgesprek?

Top