Home / Ontwikkelingen / Roetsjt u zo de berg af?

Roetsjt u zo de berg af?

Ik lees een bericht op NOS.nl over de winterse weersomstandigheden in Oostenrijk: “In de Oostenrijkse Alpen wordt onstuimig weer verwacht, met in de Nordalpen zeer harde wind en mogelijk lawines. Plaatselijk is meer dan een halve meter sneeuw mogelijk. Door de harde wind kan de gevoelstemperatuur dalen naar min 30 graden.” Gelijk gaat mijn wintersport hart enthousiast tekeer. Dat is goed nieuws voor een wintersportliefhebber! Direct daarna gaat mijn telefoon, een vriend die vannacht naar Oostenrijk gaat. Niet voor wintersport en dus baalt hij van de winterse taferelen.

Wisselende belangen

En zo gaat dat vaak. Waar de één enthousiast over is, baalt de ander. Zo ook bij salesgesprekken. Deze week sprak ik iemand uit mijn netwerk, een ondernemer. Hij hoorde dat een bedrijf, die hij al jaren als klant zou willen, afscheid heeft genomen van zijn huidige leverancier. Een mooie kans om contact te zoeken! Echter, hij voelt weerstand bij zichzelf. Zijn woorden: “Ik heb maar één kans en ik ben bang dat ik het verknal.” En dat terwijl hij wel weet dat hij heel goed is in zijn vak.

Skiles nodig?

Ik vind dit zelf de mooiste salesgesprekken. Het gevoel van ’s morgens als eerste van de gladde piste naar beneden skiën … gewoon gaan en genieten! Maar, als u geen skiles heeft gehad, dan is het doodeng. Hoe maakt u bochten, kunt u wel remmen? En vergeet u niet te genieten van het uitzicht?

Uitzicht op de après-ski

We hebben afgesproken om dit traject samen in te gaan. We gaan deze potentiële klant samen benaderen. Middels sales coaching leer ik deze ondernemer zijn sales kwaliteiten verder te ontwikkelen. Hij neemt zogezegd skiles, zodat we na afloop kunnen genieten van de après-ski!

Heeft u ook behoefte aan sales coaching? Of roetsjt u zo de berg af?

Top