Home / Ontwikkelingen / Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zo de eerste werkdagen van januari 2018 hebben we er al weer op zitten. De nieuwjaarswensen hebben we achter ons gelaten, tijd om aan de slag te gaan! De start van een nieuw jaar is veelal ook het startsein om nu echt werk te maken van het verkoopplan. We weten het allemaal, maar wie werkt nu echt volgens zijn of haar verkoopplan?

Verkoopplan

Ik houd helemaal niet van boekwerken vol met verkoop termen en tekstblokken die niet uitnodigend zijn om te lezen. Met grote regelmaat zie ik verkoopplannen van pagina’s dik. Veelal meesterlijk knip en plak werk van internet. Als dergelijke verkoopplannen voor jou werken, vooral gebruiken.

Echter, de praktijk is vaak anders. Ik adviseer verkoopplannen van slechts één A4. Werk de voor jou meest relevante zaken uit. Denk aan: SWOT, USP’s, UBP’s, doelgroepen, product-markt-combinaties, concurrenten, referenties, diensten/producten, pitch, targets etc. Houd het simpel en overzichtelijk.

En belangrijk, pas het verkoopplan aan gedurende het jaar. Een goed verkoopplan is actueel en aangepast aan de werkelijke situatie.

Actieplan

Hoe weet je wat je precies moet doen om jouw targets te halen? De targets uit het verkoopplan vertaal je naar een actieplan. En ook dit actieplan kan op slechts één A4. Werk de acties uit per doelgroep, dienst of product. Houd de acties reëel en haalbaar. Uiteraard met een uitdagend karakter.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Wil jij een goede start maken in 2018? Neem dan de tijd om jouw reeds bestaande plan nog eens na te lopen en indien nodig aan te passen. Of trek wat meer tijd uit en ga nu eens echt zitten om een plan te maken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Gratis verkoopplan en actieplan?

Ben je geïnteresseerd in een format voor een verkoopplan en actieplan, mail me dan op christine@saleskrachtcoach.nl.
Ik stuur je dan gratis beide formats van ieder één A4!

Meer informatie?

Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Top