Home / Ontwikkelingen / MENS-principe: handel vanuit je ware persoon

MENS-principe: handel vanuit je ware persoon

“Wat maakt het nou dat de ene persoon een betere verkoper is dan de andere persoon?” Een vraag die mij vaak gesteld wordt, zo ook gisteren tijdens een acquisitiegesprek. Voor mij is het antwoord helder: de persoon die het meest vanuit zichzelf handelt en verkoopt is het meest succesvol.

Handel vanuit je ware persoon

In de loop der jaren coach ik volgens het door mijzelf ontwikkelde MENS-principe. Dit principe heeft als uitgangspunt: handel vanuit je ware persoon. Dit vergt dat je naast basiskennis en vaardigheden van verkoop, bovenal inzicht moet hebben (of krijgen) in jouw persoonlijke kwaliteiten en minder sterke kanten.

Waar staat MENS-principe voor?

MENS-principe staat voor:

Meerwaarde– Jouw dienstverlening of product moet een positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsproces of bedrijfsoutput van de klant. Aan jou de taak om de meerwaarde duidelijk over te brengen aan de klant, zodat de bezwaren vanuit klantzijde voorkomen worden.

Eerlijk– Blijf zuiver en oprecht in het contact, maak geen loze beloftes. En uiteraard, kom afspraken na, houd je aan je woord. 

Navigeren– Zorg dat je grip houdt op de gehele verkoopcyclus en houd je doel voor ogen.

Samenwerken– Essentieel in een positief verkooptraject: verkopen is samenwerken. Er moet sprake zijn van een win-win situatie.

Rode draad

Deze vier elementen vormen een rode draad door al mijn coachingsgesprekken. Uiteraard ondersteunt door de basis van een salesplan (en actieplan), salesvaardigheden en onderhandelingstechnieken. Wil je hier meer over weten, bel of mail me gerust!

Meer informatie?

Neem contact op via het contactformulier.

Top