Home / Ontwikkelingen / Een lekkere kroket is niet voldoende

Een lekkere kroket is niet voldoende

Ik train niet, ik coach

Als ik vertel dat ik werk als sales coach, krijg is steevast de wedervraag: Dus je geeft salestrainingen? Nee, ik geef geen trainingen. Ik coach salesprofessionals. Wat het verschil is?

Training

Een training is een uiterst effectief middel om in een vooraf bepaalde tijdsduur, vooraf bepaalde kennis en vaardigheden aan een groep mensen over te brengen. Toch niets mis mee? Zeker niet!

Coaching

Coaching is de persoonlijke variant van training. Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer leren door vanuit een individueel startpunt de gewenste leerdoelen te bepalen. Gericht op de persoonlijke kennis en vaardigheden, bepalen we samen de stip op de horizon.

De lunch

In evaluatieformulieren die u na afloop van de training ontvangt is een veel voorkomende vraag “Wat vond u van de lunch?” Echt? Dat is dus blijkbaar heel belangrijk. Uiteraard wordt ook uw mening gevraag over de inhoud van de training, de werkvormen, de trainer en de communicatie vooraf. Heel goed.

Verbetering verkoopprestaties

De inhoud van de training is (hopelijk) maatwerk, gericht op uw bedrijf. Alleen degene die de training volgen zijn mensen. Individuele werknemers, met ieder eigen leervragen. Met sales coaching begeleid ik individuele werknemers naar verbetering van verkoopprestaties. Met uw bedrijfsresultaat als één van de doelstellingen!

Blijft bij mij toch de vraag over de lunch hangen,
als de kroket maar lekker was …

Coaching

Met individueel startpunt de gewenste leerdoelen bepalen
Gericht op de persoonlijke kennis en vaardigheden
Samen de stip op de horizon bepalen

3 sales coachingssessies, wanneer start u?

Top